- DETTE HANDLER OM NOE EKSTRA VIKTIG

– På teateret kan vi formidle et vanskelig tema på en enkel og ordentlig måte. Vi kan alle lære mye av den fine historien om «Den stygge andungen», sier regissør Magnus Landaas Skjervold.

GAKK! Det er det navnet på Lillestrøm Folketeateret fargerike familiemusikal, som settes opp på Lillestrøm Kultursenter i mai. Musikalen er basert på H. C. Andersens kjente eventyr om «Den stygge andungen», med kvikk humor og fengende musikk.

– Forstillingen handler om å være annerledes, om utenforskap, mobbing, forsoning, glede og samhold. Barn vet ikke så mye om konsekvensene av sine handlinger, så vi ønsker å formidle viktigheten av inkludering. At alle skal få være med å leke. Også han eller hun som blir holdt utenfor, sier regissør Magnus Landaas Skjervold.

Han mener at også de voksne vil ha glede og nytte av forestillingen.
– Da jeg vokste opp, var det ikke mye fokus på dette temaet. Men nå vet alle hvor utrolig viktig det er at alle har noen å være sammen med og at ingen holdes utenfor.

Livet på bondegården
Henrik Nysether (16) har hovedrolle som «Styggen». Nå er ensemblet godt i gang med prøvene og Henrik gleder seg til å svinge seg på scenen i sitt artige andekostyme. – Handlingen utspiller seg på en bondegård, så vi blir vi godt kjent med livet på gården. Både høner, kalkuner, katter, frosker og svaner er med. Og kostymene blir så fine! sier Henrik entusiastisk.

Det er Magnus som har tegnet kostymene – mellom slagene i jobben som fysioterapeut og rollen som småbarnspappa.

– Ja, jeg har tegnet, men det er foreldrene til barna i teateret som syr. I tillegg lager vi all scenografi i verkstedet på kultursenteret, sier Magnus, som stiftet Lillestrøm Folketeater i februar 2018. Teateret har nå 70 medlemmer og tar gjerne i mot flere.

– Dette er et lavterskeltilbud der alle kan være med. Vi har ingen ventelister og vi har fokus på både små og store produksjoner. I tillegg jobber vi med talentutvikling og ikke minst en veldig engasjert voksengruppe. I september setter vi opp Knut Nærums elleville historie om Thor Heyerdahl og resten av mannskapet på Kon-Tiki. Det blir veldig moro.

Mange av skuespillerne som var med på musikalene «Oliver» og «Peter Pan» er også med på «Gakk!», noe Magnus er veldig glad for. – Det er så utrolig hyggelig! Det er et sterk samhold i Lillestrøm Folketeater. Og kanskje ligger det noen samhandlingsmuligheter med andre teatre når vi blir storkommune til neste år. Vi har mye å glede oss til fremover.

 

SAMHOLD OG GLEDE: Regissør Magnus Landaas Skjervold og skuespiller Henrik Nysether ser frem til å presentere den fargerike familiemusikalen «Gakk!» og lover en flott opplevelse for både store og små. 

Bli med på Lillestrøm Folketeaters sommerskole!
I uke 26 og 33 (første og siste uken i sommerferien) tilbyr Lillestrøm Folketeater sommerskole på Skedsmo musikk- og kulturskole i Lillestrøm. Et flott alternativ til SFO! Følg med på www.lillestromfolketeater.no for mer informasjon og påmelding.

GAKK! 
Spilles i Stjernesalen på Lillestrøm Kultursenter
Varighet 75 minutter. Passer for barn over tre år
Kjøp billetter her

Fredag 24. mai kl. 18.00
Lørdag 25. mai kl. 13.00
Søndag 26. mai kl. 13.00

Musikk av George Stiles
Manus og sangtekster av Anthony Drewe
Presentert etter avtale med Josef Weinberger Limited
Regi: Magnus Landaas Skjervold
Musikalsk ansvarlig: Peder Varkøy
Koreografi: Guro Karijord
Arrangør: Lillestrøm Folketeater og Lillestrøm Kultursenter

_
_
_