EN JULEGAVE DET KLINGER AV!

En gave på én million kroner fra Sparebankstiftelsen DNB vil sørge for enda bedre lyd i Stjernesalen på Lillestrøm Kultursenter.

– Et el-akustisk etterklangsanlegg er noe vi har ønsket oss i lang tid. Gaven vil komme alle som er glad i musikk til gode, særlig lokale lag og foreninger, akustiske ensembler, små og store grupper og orkestre. Nå får vi en sal som blir knallgod for alle musikalske sjangre. Både for aktørene på scenen og publikum, sier daglig leder på Lillestrøm Kultursenter, Lars Otto Ullereng.

Det er Lillestrøm Kulturbygg AS, som eier eiendommen Lillestrøm Kultursenter, som har mottatt gaven fra Sparebankstiftelsen DNB og DNB Romerike. Tilskuddet vil dekke cirka en fjerdedel av totalkostnaden.
– Med denne gaven ble prosjektet plutselig gjennomførbart. Det er utrolig moro, sier Ullereng entusiastisk.

Etterklangsanlegget vil monteres i Stjernesalen, som er den minste av de to store salene på Lillestrøm Kultursenter. Den er også den mest benyttede av de to av lokale musikere, ensembler, kor og korps, da Teatersalen for mange oppleves stor og vanskelig å fylle med publikum med sine 600 seter.

Velkommen til Nidarosdomen
Produsent Robert Skrolsvik ved Lillestrøm Kultursenter, som selv er aktiv musiker, forteller at lyden i Stjernesalen kan oppleves som «tørr». Etter montering av etterklangsanlegget kan det låte som om du er i en stor internasjonal konsertsal, i et platestudio eller i Nidarosdomen, dersom ønskelig.

– Dette er utrolig spennende. Vi kan programmere for mange ulike kategorier. Her blir det ingen begrensning, sier Skrolsvik.
Han mener at dette tiltaket gir spesielt unge utøvere gode forhold og trygghet i sin fremføring.
– Alle som har spilt eller sunget i «tørre» rom vet hva dette vil si for fremføringen. Dette blir noe helt annet og man kan selv velge å benytte anlegget eller slå det av.

Gir tilbake til samfunnet
Gunnar Mensner fra DNB Romerike uttrykker stor glede over å kunne overrekke gaven på vegne av dem selv og Sparebankstiftelsen DNB.
– Jeg er like stolt som dere! Både for gaven, men også av de utrolig dyktige menneskene i DNB Romerike som sørger for en god drift og et godt overskudd – som går inn i stiftelsen og tilbake til allmennyttige formål som dette.

Ullereng kvitterer med å rette en stor og hjertelig takk tilbake for støtten til det lokale og regionale kulturlivet.
– Vi er ivrige på å komme i gang og begynner prosessen allerede nå før jul. Det betyr at vi sannsynligvis kan invitere DNB Romerike og Sparebankstiftelsen DNB til en flott konsertopplevelse i løpet av året som kommer. Det er bare å begynne å glede seg, ler Ullereng fornøyd.

Lillestrøm Kulturbygg AS
Lillestrøm Kulturbygg AS er et ideelt aksjeselskap med Skedsmo kommune som 97% aksjonær. Lillestrøm Kulturbygg AS eier eiendommen Lillestrøm Kultursenter. Stiftelsen Lillestrøm Kulturforum, som er stiftet av lag og foreninger i Skedsmo, driver Lillestrøm Kultursenter på oppdrag fra Lillestrøm Kulturbygg AS. Dette reguleres av en driftsavtale for den forvaltnings- og vedlikeholdsmessige delen av driften. Stiftelsen Lillestrøm Kulturforum har en kulturfaglig driftsavtale med Skedsmo kommune om driften av de kulturlokalene kommunen leier og eier.

FLOTT GAVE FRA NISSEN: Gunnar Mensner (t.v.) fra DNB Romerike hadde gleden av å troppe opp som nisse på Lillestrøm Kultursenter med en gave på én million til Lillestrøm Kulturbygg v/Nils Gunnerud. Lars Otto Ullereng og Robert Skrolsvik fra Lillestrøm Kultursenter er jublende glade for tilskuddet til nytt el-akustisk etterklangsanlegg i Stjernesalen.

_
_
_