RUNDT ET FLYGEL

Spennende satsing på klassisk musikk: – Drømmer om at dette skal komme ut til folk. Dersom du er villig til å gi litt av deg selv, vil du oppdage et helt nytt univers, lover Lennart Wolfgramm og Robert Skrolsvik.

– Jeg er veldig, veldig glad for at vi har fått til dette. Vi ønsker en sterkere satsing på klassisk musikk, sier produsent og initiativtaker Robert Skrolsvik ved Lillestrøm Kultursenter. Han er selv mest kjent som en av de opprinnelige og fortsatt aktive «bjellene» i Bjelleklang, men er utdannet innen klassisk musikk.

– Jeg er egentlig oboist! ler Robert, som nylig tørket støv av sin gamle obo som har vært innesperret i flere år i kassen sin. Men det er krevende å komme tilbake i spillform igjen. Det vet pianist Lennart Wolfgramm alt om.

– Jeg grugledet meg til å begynne å spille igjen, for man kommer litt ut av det i ferien. Men etter et par dager kjente jeg at formen var stigende og fingrene gikk raskere over tangentene, sier han fornøyd.
Lørenskogmannen er hyret inn som kurator for prosjektet «Rundt et flygel» ved Lillestrøm Kultursenter. Det skal avholdes tre konserter denne høsten, samt flere over nyttår. Og det er plass til flere lokale stjerner rundt det nye Steinway-flygelet på Lillestrøm Kultursenter.

– Vi har så mange profesjonelle og dyktige musikere med tilhørighet til Lillestrøm-regionen og det er viktig for oss å benytte av disse. Lennart Wolfgramm var den første jeg tenkte på. Han er ikke bare en fantastisk pianist – han er også en fantastisk fyr! sier Skrolsvik, som også vet å benytte seg av Wolfgramms nettverk når det gjelder å få med seg flere dyktige musikere.

– Klassisk musikk er en fin motsats til en del underholdning i samfunnet, men dessverre generelt nedprioritert og absolutt undervurdert. Derfor er jeg veldig glad for at Lillestrøm Kultursenter satser slik de gjør nå. Jeg drømmer om at dette skal komme ut til folk. Og at det kommer mange folk på konsertene våre, sier Wolfgramm. Han oppfordrer særlig folk som vanligvis ikke lytter så mye til klassisk musikk til å møte opp.

Hvorfor?

– Du vil oppdage et helt nytt og spennende univers. Men det krever at du er fokusert og til stede under konserten. Og du må våge å gi av deg selv. Når du kommer inn i det, vil du føle at musikken bygger deg opp. Våg å tenke nytt, og det er store muligheter for at du blir overrasket. Jeg blir litt filosofisk nå, men sånn er det med denne typen musikk. Den er stor. 

Er du glad i klassisk musikk? Følg med på hjemmesiden vår!

_
_
_