VITENKAFÉ - NAZNEEN KAHN ØSTREM - LONDON

Glem Big Ben og Buckingham Palace og møt menneskene i gatene som har formet den britiske hovedstaden.

Vi drar til bakgatene i Notting Hill, Camden, Clapham, Peckham, Mayfair, Stamford Hill, Tooting, Southall, Shoredrich, Brixton og Ealing. Her møter du idealistiske ortodokse jøder, lidenskapelige Arsenal-fans, familien som har drevet kafé i Bethnal Green siden 1900, DJ-en som introduserte The Clash for reggae, irske løsarbeidere, hellige krigere, djerve filmregissører, polske bohemer og kompromissløse indiske restauranteiere.

Nazneen Khan Østrem er oppvokst i London blant gangstere, rabbinere, oligarker og rebeller. Hun har beskrevet London i et storslått byportrett, som en innsiktsfull historiebok  og et aktuelt tidsbilde – en annerledes guide til en by som rommer hele verden.

Hun har røttene sine i Afghanistan, men hun er oppvokst i Storbritannia og Norge. På tross av sin muslimske identitet omfavnet hun punkrocken og ble etter hvert en markant musikkskribent iblant annet musikkavisen Puls, før hun ble ansatt som kulturjournalist i Aftenposten og senere som programleder i NRK.

Etter masterstudier i internasjonal politikk ved London School of Economics and Political Science arbeidet hun som utenriksjournalist i Dagens Næringsliv og NTB.
På Scene 5 møter du henne i samtale med Roar Bjerkeli.

---

Arrangementet er gratis!

Det kan være lurt å reservere bord. Klikk HER eller ring 64 80 80 21 for å bestille.

Scene 5 åpner klokka 12 alle hverdager, og stenger ganske seint. Dere er hjertelig velkommen til å prøve menyen vår eller å ta litt å drikke før vitenkaféen starter klokka 19.30.

_
_
_